Haber

Meral Akşener: “Böyle bir sistemde kaybeden her zaman millettir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir’deki aday tanıtım toplantısında konuştu. Akşener, “Böyle bir sistemde kaybeden hep millet, kaybeden ülke, kaybeden ise seçmen olur. Daha önce hepimize dokunan o insanların çocukları, işler zorlaştığında tabuta girer. Bu ülkenin kaynakları bu yüzden var. Bu ülkenin sayısız fırsatı var. Bu kadar yeter.” “Öyle ki iyi yönetilsin. İnşallah belediyelerden başlayarak bu yönetim sürecini başlatacağız ve 2028’de o ucube sistemi değiştireceğimiz vaadiyle, Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle, inşallah sezon sonunda hedefe ulaşacağız. 2017 yılında yola çıktığımız yol” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtım toplantısı için gittiği Balıkesir’de kuruluşları ve vatandaşlarla buluştu.

“ORDU YARGILANIRKEN ERGENEKON TARAFINDAN YARGILANDI VE VATANINI SEVEN BİR İNSAN OLARAK KAYIT EDİLDİ VE GERİ DÖNDÜ”

Meral Akşener, Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İYİ Parti’nin birçok siyasetçi tarafından eleştirildiği zor bir dönemde Turhan Çömez’in partiye katıldığını anlatarak, “Turhan Çömez’i uzun zamandır tanıyorum. Milletvekili olmadan önce doktorluk yapmış, hastaları aceleyle iyileştirmiş, para peşinde koşmamış, sonra siyasete atılmış, siyasetteyken de devletimizin kurumlarıyla birliğe karşı iş birliği yapmıştır. Bu ülkenin refahı ve iyiliği için, diğer Aliler şehit olmasın, diğer Zeynepler ve diğer Ayşeler mağdur olmasın için şahidim, kurumlarımızın gösterdiği noktalarda çalıştı. annelerin acı çekmemesi için devlet. Sonra tersten bir rüzgar esti, bir bakıyoruz düşman oldu, bir bakıyoruz düşman bir güç haline geldi. Çabasından vazgeçmedi ama bunu satmadı. Ülkeye gidip şikayet etmedi. Ve sonuçta bu onun isteğiydi, onun direnişiydi. Türkiye’nin başı dik, alnı açık, çalmadan, çalmadan, çalmasına izin vermeden bir siyasi dönemden geçtiği tescillendi; Ocu’lukla, buculukla hiçbir ilgisinin olmadığı belgelendi… Ergenekon’da yargılandı, Ordunun yargılandığı dönemde Ergenekon’da yargılandı. “Ve bunun sonucunda vatanını seven ve geri dönen bir kişi olarak kayıtlara geçti.”

“TEK BİR ŞEY İÇİN ÇALIŞIYORUZ, O DA BU KAHRAMAN SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana tek amacının parlamenter sisteme dönüş olduğunu hatırlatarak, “İYİ Parti’nin özgür ve bağımsız bir parti olarak kurulması ve seçimlere katılması” dedi. özgür ve bağımsız bir parti olarak bu seçimler herkesin sınırlarını bozdu, herkesi tedirgin etti.Bu Tahterevalli mükemmel bir şey, bu kayıkçı kavgası harika bir şey.Ama DÜZGÜN Partisi sizin tarafınızdan kurulduğundan beri tek bir şey için çabaladık. Yani: Bu ucube sistemi değiştirmek. Bu tek adam sistemini değiştirmek, Cumhuriyeti kuruluş ortamına döndürmek. Sorun Sayın Erdoğan’da. Sorun değil. Sayın Erdoğan’ın zamanı daralıyor. Yerine kim gelirse gelsin 100 kişi olacak. yüzde yüz bir yıl sonra aynı. Bütün değerlerim üzerine yemin ederim ki aynı olacak. O halde en dürüst dostumuzu da oraya koyalım, bir yıl sonra aynı olacak. Dolayısıyla bu sistemin işleyişindeki bozulma Bozulmuş Türkiye, bireylerden değil sistemden bahsediyoruz. Dolayısıyla bir insanın iki dudağı arasında sıkışan bir Türkiye’de, Balıkesir gibi bugüne kadar değerli ama bir o kadar da ‘zengin’ şehir olarak kabul edilen bir şehirde bile işsizlik varsa bu sistemdendir. Tarımda sıkıntılar devam ediyorsa ve adam kayırma yapılıyorsa; “Senin adamın, benim adamım” deniyorsa bu sistemdendir. Dolayısıyla bu sistemin değiştirilmesi ve bu sistemin yerine gerçek hukukun üstünlüğü, gerçek adalet, gerçek liyakat ve gerçek demokrasinin hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

“‘140 BİN KİŞİYE YARDIM EDİYORUM’ DİYECE CESUR OLAMAZSINIZ”

Akşener, yardım edilen insanlarla övünmek yerine, yardım edecek bu kadar çok insan olması sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

“Devletin yarattığı o ekonomik değer, sizin vergilerinizle, bizim vergilerimizle yaratılan o ekonomik değer, yandaşlara peşkeş çekilemez. Sonuçta yaratılan o değer, vatandaşın, milletimizin yarattığı ekonomik değer devletin hizmetine sunulur. Vatandaşımızın, milletimizin tasarrufundadır. O yüzden kontrol ve istikrar var. 5 farklı maaşla oyalanamazsınız. Bir şehirde ‘140 bin kişiye yardım ediyorum’ diyerek övünemezsiniz. ‘Ben 140 bin kişiye yardım ediyorum’ diyerek övünemezsiniz. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir şehirde 140.000 insan yardımla yaşıyor demek ki bu rezalet. Tabii devletin başı belada. Çıplakları doyuracak, çıplakları giydirecek, orada hiçbir sorunumuz yok. Elbette onun görevi ama önceliği o yurtların refahını sağlamak. Öncelik sizin atayabileceğinizden, ihtiyaç duyduğunuzdan fazla öğretmen yetiştirmek değil. Yetiştirdiyseniz ertesi gün atamanız gerekir. Öğretmen yetiştiriyorsunuz ama siz atamıyorsunuz, süründürüyorsunuz, bu olamaz, olamaz, “Biz insan haklarına, insan onuruna alışık değiliz.”

“BUNLARIN HEPSİNİ DEĞİŞTİRECEK ŞEY, KAÇIRILMIŞ SİSTEMDİR”

Akşener, tüm sorunların çözümü için Parti Başkanlık Sisteminden parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Tüm bunları değiştirecek olan ucube sistemin kaldırılmasıdır. Biz elimizden geleni yaptık. 2019 yılında ne gerekiyorsa, ne sorumluluğumuz varsa, Allah şahidimdir, inanıyorum ki bir süre sonra milletim de bunu görecek ve haklarımızdan vazgeçecektir. Ama biz başaramadık. Bu nedenle yapamadık. Başarılı. Bütün hatanın bende olduğunu varsayalım. Bunu söylediğimde arkadaşlarım sinirleniyor ama benim olduğunu varsayalım. Eh, bu sorunu değiştirmiyor. Uzak dur benden. , ucube sistemi devrede Peki bu başarısızlığın nedeni nedir? Bu tahterevalliden memnun olan, mutlu olan sistemdir. Bu sistemden beslenen bireyler, kişiliklerdir. Biz buna karşıyız. Çünkü biz karşıyız, ayrıldık. İçinde bulunduğumuz ve büyük bir emekle bir araya gelerek Türkiye’nin samimi, dürüst, bu ülkeyi seven ve bu ülke ve millet için gerekirse canını ve geleceğini riske atan Türkiye’yi başarmış; Kadın, erkek ve gençlerden oluşan bir aile oluşturduk. Buna parti diyemem, biz bir aileyiz. “Bu aile için her şey yapıldı ama yok edilemedi” dedi.

“SUSURLUK’TA İYİ BELEDİYECİLİK DENEYİMLEDİK, BÜYÜKŞEHİRDE DÜŞÜNÜN”

Meral Akşener, yerel seçimlerde izledikleri yol haritasına değinerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu yerel seçimlerde aday gösterdiğimiz illerde de aday gösterirsek, her yerde kendi başımıza yürürsek. İlçelerde, ilçelerde, illerde, büyükşehirlerde aday arkadaşlarımızın kazanmasını sağladığımızda ne ortaya çıkaracağız? Bu ülkeyi yöneten iktidar partisi şöyle diyecek: ‘Hayır, insanları uyutamayacağım çünkü insanlar kulağımın yarısını yaraladılar.’ Bir yandan da şöyle diyecek: ‘Ah hayır, Osman dönemi bitti, kulağımın yarısı morardı.’ Çalışkan, hizmet eden, beni dinleyen, sözlüğümü yerine getiren, adından da anlaşılacağı gibi iyi belediyecilik… Susurluk’ta yaşadık, bir büyükşehirde düşünün… İyi belediyecilik, sosyal belediyecilik ve ayrıştırmamak, değil çalmak, çalmasına izin vermemek, objektif, hukuka uygun, adil, belediye yönetimi hayata geçtiği andan itibaren ne olacak biliyor musunuz? 2028’de herkes yanacak, herkes atlayacak ve herkes tek tek gelip bakacak. Çünkü diyecekler ki, ‘Ben bugüne kadar sadece cahillikle yan yana yaşadım. O güzel milleti bir araya getirdim. Bütün değerlerimi yıktım ama artık işler zor, bu iş haline geldi’ O yüzden seçmenimizin, milletimin gözünün içine bakmam, ne istediklerini anlamam, proje ve hizmetlerle rekabet etmem gerekiyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinde yapılanları gördüm, bunları “O yapacak” Al onu. Bursa’da alacak… ama ne anlamda? Bunu buizm ya da buizm yoluyla değil, hizmet yoluyla alacaktır.”

“SEÇMENİN KONUSUNDA YENİ BİR SİYASİ ANLAYIŞI UYGULAMAKTA ÇOK ZORLUKLAR YAŞADIK”

İYİ Parti’ye yönelik sert eleştirilerin ve baskıların olduğu bir dönemde İYİ Parti adaylarının her türlü zorluğa direnerek bu yolu seçtiklerine dikkat çeken Akşener, “Seçmenin içinde bulunduğu yeni bir siyaset anlayışını hayata geçirmek için. hayırseverler ve seçmenler de onu sizin emrinize sunacak tebaalardır.” Çok acı çektik. Acı çekmeye devam ediyoruz ve böyle bir partide Turhan Çömez ve diğer arkadaşlarımız çıkıp ‘Biz adayız’ dediler. “Kolay bir şey değil. Nedir bu? Her türlü güce direnmektir. Nedir? Asacak billboard bulamamaktır. Nedir? Valilerin bu duruma göz yummak zorunda kalmasıdır. ağaca asılması gereken posteri indirdi. Ancak bizimki görmezden gelmedi, en sinir bozucu şey bu…” dedi.

“BÖYLE BİR SİSTEMDE KAYBEDEN HER ZAMAN MİLLET OLUR”

Bu sistemde kaybedenin her zaman millet olduğunu vurgulayan Akşener, “Böyle bir sistemde kaybeden her zaman millet, kaybeden ülke, kaybeden ise seçmendir. Dokunan o insanların çocuklarıdır. hepimiz önceden ve işler zorlaştığında tabuta düşerler. O yüzden bu ülkenin kaynakları Bu ülkenin imkanları sonsuzdur. Yeter ki iyi yönetilsin. Bu yönetim sürecini belediyelerden başlatacağız, İnşallah 2028 yılında bu ucube sistemi değiştireceğimiz vaadi ile Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle 2017 yılında koyduğumuz hedefe inşallah ulaşacağız. Bu ülkeyi yöneten belediyelerde var” dedi.

“BÜTÜN UYARILARIMIZ İLK BAŞTA İFADELERLE KARŞILAŞTI AMA SONRA DOĞRU OLDUĞUNU SÖYLEDİK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, zamanın kendilerini haklı çıkardığını belirterek, “Bu ülkeyi yepyeni bir bakış açısıyla Balıkesir ve Bursa’dan yönetmeye başlayacağımız, sonra gerçekten kötülerimizi değiştireceğimiz inancıyla bugün bu toplantıda yanınızdayım. 2028’de iyi şanslar. Hepsi bu.” “Salonlara artık daha rahat gelebildiğimiz için mutluyum. Söylediklerimizin gerçekleşmesi beni çok mutlu ediyor. Bütün uyarılarımız önce küfürle karşılanıyor ama sonra ‘haklıymış’ deniyor.” .

“2010’DA REFERANDUM YAPILMAMIŞ OLSA 15 TEMMUZ OLMAYACAKTI”

2010 Anayasa Değişikliği Referandumu sürecinde milletvekili ve TBMM başkan yardımcısı olduğunu hatırlatan Akşener, Anayasa değişikliğinin yapılmasını engelleme çabalarını şu sözlerle anlattı:

“O meşhur Anayasa değişikliğinin yapılmasını engelleyecek bilgiler de vardı elimde. AK Parti’nin bütün yiğitlerine tek tek gittim. ‘Yapmayın’ dedim. ‘Yol, su, elektrik konusunda bu ülkenin boynuna bumerang saplanacak’ dedim. Biri o günün Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, herkesin yanına gittim, yani Kallavi kardeşlerden aklınıza kim gelirse gittim ama dinletemedim. Ve o Anayasa değişikliği yapıldı, neden yapıldı biliyor musunuz, 2009 yerel seçimlerinde bekledikleri oyları alamadıkları için seçmeni siyasallaştırdılar, seçmeni kutuplaştırmak, başka bir alanı düşmanlığa dönüştürmek için yapıldı. ‘Yargıya kendi halkımı koyar mıydım?’ diye de yapıldı. 2010’daki o referandum yapılmasaydı, o parlamentoda yapılan o değişiklik olmasaydı 15 Temmuz 2016 olmazdı. oldu! ve bu millet, “Devleti sokaklardan, devleti köprülerden toplayıp FETÖ belasıyla mücadele etmesine gerek kalmazdı.”

“BU ÜLKENİN YENİ BAŞLANGIÇTAN İTİBAREN KURULUŞ AYARLARINA DÖNMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

İYİ Parti’nin kazandığı belediyelerle vizyonunu ortaya koyacağına inandığını ifade eden Meral Akşener, “Bugün diyorum ki Turhan Çömez’i ve ilçelerdeki arkadaşlarımızı seçin. Çünkü bu büyükşehirlerde yönetimi devralmamız hukukun güvence altına alınmasını sağlayacaktır.” Adalet yerinde, liyakat yerinde ve en önemlisi gençlerin umudu yerinde.” “Sizlerin yardımıyla Allah bize bunu alıp yerine koyma kabiliyetini versin. Ve bu ülkenin en başından itibaren kuruluş ortamına dönmesini sağlayacağız. Ama bizim çalışmamız ve bunu kanıtlamamız gerekiyor. Bu gereklilik belediyelerin kazanılmasıyla sağlanır” dedi.

“MİLLETİMİZE DAHA YETKİLİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI GÖSTERME VE KANITLAMA FIRSATI İSTİYORUM”

Akşener konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Sayın Erdoğan yerine oturacak, kimse merak etmesin, o da oturacak. Onun yerine başkaları da oturacak, Sayın Özgür Özel de oturacak, herkes yerine oturacak ama herkes oturacak” ‘Ah hayır, sandalyeler yanmış, canım keten helvası’ deyin. Çünkü ben milletimize daha yeterli bir yönetim anlayışını gösterme ve kanıtlama fırsatı istiyorum.Bunu yaptığımızda bakın dikte edenler, emirler verenler, sizi görmezden gelenler, sizi bir uçtan bir uca kutuplaştıranlar inanın bana, eğer yaparlarsa. Gelip karşınıza çıkıp dileklerinizi iletmeyin, adımı değiştireceğim. Çünkü seçmenler bizim velinimetimizdir ve ‘Bu unutuldu. Bunu da Allah’ın izniyle başaracağız.”

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ ADAYLARI AÇIKLANDI

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, Manyas Belediyesi Başkan Adayı Gülay Kurt, Gönen Belediyesi Başkan Adayı Fedai Coşkun, Erdek Belediyesi Başkan Adayı Arif Demir, Marmara Belediyesi Başkan Adayı Ceyhun Targın, İvrindi Belediyesi Başkan Adayı Belediye Başkanı Lapanta, Karesi Belediye Başkan Adayı Mustafa Lemi Aytekin, Havran Belediye Başkan Adayı Murat Hançer, Edremit Belediyesi Başkan Adayı Hakan Eroğlu, Savaştepe Belediyesi Başkan Adayı Osman Özgür Alaca, Gömeç Belediyesi Başkan Adayı Halil İbrahim Pehlivan, Burhaniye Belediyesi Başkan Adayı Uğur Çetin.

Ayrıca 2019 Yerel Seçimlerinde göreve seçilen UYG Partili Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney de görev yaptığı ilçede yeniden aday gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler