Haberler | Son dakika haber

Haberler ve son dakika gelişmeleri | Güncel haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan sanayi ve ihracat atağı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, endüstride üretimi artırma, rekabeti güçlendirme ve ihracatı çeşitlendirmeye yönelik kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler ayrıntılı halde ...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, endüstride üretimi artırma, rekabeti güçlendirme ve ihracatı çeşitlendirmeye yönelik kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler ayrıntılı halde tartışıldı. Global ticaretin süratle dönüşen dinamikleri ışığında, Türkiye’nin ekonomik büyüme maksatları için kritik adımlar belirlendi. Bu süreçte Türkiye, genç nüfus ve güçlü sanayi altyapısıyla büyük fırsatlar sunuyor.

SANAYİDE ÜRETİMİ ARTIRMA PLANLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, endüstride üretim kapasitesinin artırılması için kritik stratejiler belirledi. Bu stratejiler, ülkenin global rekabet gücünü pekiştirmeye yönelik olacak. Sanayide üretim artırma gayesi, bilhassa ihracat ve rekabet stratejilerinin bir kesimi olarak masaya yatırıldı. Türkiye, güçlü altyapısı ve endüstrisinin dinamizmi ile bu süreçte avantajlı bir pozisyonda.

KÜRESEL TİCARETTE BELİRSİZLİK VE KORUMACILIKLA MÜCADELE

Toplantıda, global ticarette artan belirsizlik ve korumacılık eğilimlerinin tesiri üzerine de tartışmalar yapıldı. Bu belirsizliklerin Türkiye’nin dış ticaret stratejilerini yine şekillendirmesini mecburî hale getirdiği vurgulandı. Bu kapsamda, stratejik dış ticaret politikası oluşturulması için atılacak adımlar değerlendirildi.

YENİ JENERASYON ÇALIŞMA MODELLERİ VE İŞGÜCÜ PİYASASI DEĞERLENDİRİLDİ

İşgücü piyasasında yaşanan dönüşüm ve yeni kuşak çalışma modelleri üzerine de ayrıntılı görüşmeler yapıldı. Türkiye’nin işgücü piyasasının gereksinimlerine uygun politikalar hayata geçirecekleri belirtildi. Bu siyasetlerde, iş gücünün daha verimli kullanılması ve dijitalleşme tesirleri göz önünde bulundurulacak.

TÜRKİYE’NİN YENİ DEVİRDEKİ EKONOMİK AVANTAJLARI

Toplantıda, Türkiye’nin stratejik coğrafik konumu, genç nüfusu ve gelişen sanayi altyapısı ile global rekabette güçlü bir oyuncu olacağı tabir edildi. Türkiye, güçlü ekonomik temeller üzerine inşa edilen esnek ve çeşitlendirilmiş siyasetlerle bu dönüşüm sürecini avantaja dönüştürebilecek.

YAPISAL ISLAHATLAR DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin yapısal reformları süratle hayata geçirdiğini ve verimlilik artırıcı önlemlerin devam edeceğini belirtti. Türkiye, güçlü bir iktisat inşa etmek ismine uzun vadede yatırım ortamını iyileştirme çalışmalarını sürdürecek.

GÖRÜŞÜLEN TEMEL KONULAR VE STRATEJİLER

Toplantının ana gündem unsurlarında, endüstrideki üretim artışı, dış ticaretin stratejik yönetimi, dijitalleşme ve iş gücü siyasetleri yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen bu toplantıda, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik yol haritası üzerine derinlemesine tahliller yapıldı.